miercuri, 19 decembrie 2012

Cum sa intretii o locuinta cu cat mai putini bani - partea 2

     Astăzi voi continua cu metode de a reduce cheltuielile gospodăreşti:

     9. Opreşte calculatorul. Computerele consumă foarte multă energie. Aşa că este mai bine pentru buzunarul tău să le opreşti atunci când nu mai lucrezi la ele.

     10. Nu îmbunătăţi permanent software-ul calculatorului, decât dacă lucrezi acasă pe programe speciale (cum ar fi editare video) şi ai nevoie să fii la zi. Dacă foloseşti computerul doar pentru distracţie (muzică, filme, jocuri), pentru navigare pe internet, şi pentru a scrie câteva documente în word, nu arunca cu banii pe upgrade-uri care nu îţi sunt de folos, în sensul că nu câştigi bani cu ajutorul lor.


     11. Scoate din priză aparatele electronice care nu sunt folosite. Chiar dacă nu îţi dai seama, atunci când sunt închise, dar în priză, un televizor, un calculator, o imprimantă, un monitor, consumă curent. Dacă le scoţi pe toate din priză, poţi salva în jur de 300 - 500 lei pe an.

     12. Aerul condiţionat nu trebuie să fie pornit în permanenţă. Nici nu trebuie să fie setat la puterea maximă. Se consumă cu peste 1% mai multă energie pentru fiecare grad pe care aparatul îl furnizează peste 22° C.

     13. Alege un pachet mai mic de la firma de cablu! Nu cred că ai nevoie de 100 de programe, când vizionezi în mod constant doar 20 de programe.

     14. Foloseşte o conexiune mai lentă la internet. Este mai ieftin şi nu se observă o diferenţă atunci când navighezi pe net.

     15. Câte abonamente de telefonie ai? Câte din ele foloseşti? Dacă nu foloseşti un abonament, de ce nu renunţi la el? Sau încearcă să iei un singur abonament care să aibă cele mai mici preţuri de pe piaţă pentru conectările cu alte reţele. Crede-mă, este mult mai ieftin cu un abonament care are preţuri mici pentru inter- conectări decât cu abonamente de la 2-3 furnizori.

     16. Conferinţele nu se ţin la telefon. Chiar dacă e tentant să vorbeşti minute în şir cu prietenii sau familia, totuşi foloseşte telefonul doar pentru a fixa întâlniri, a stabili ore în care poţi să te întâlneşti cu prietenii. Atunci când familia şi prietenii sunt în alt oraş decât tine, încearcă să ai convorbiri scurte, în care doar să le comunici veştile importante.

     17. Sau în loc de telefon foloseşte e-mail-ul. Este gratuit. Dacă ai acces la internet, ai putea folosi e-mail-ul să comunici cu cei dragi. Sau foloseşte serviciile gratuite de comunicare voce pe internet de la furnizori precum Yahoo Messenger, Skype, etc.

Gata pentru azi! Poate după Crăciun voi avea 1 oră liberă ca să scriu la partea a treia a acestei serii.

Să nu uiţi să laşi un comentariu cu părerea ta despre aceste metode de a reduce cheltuielile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu