miercuri, 30 iunie 2010

Cum sa ai o vacanta ieftina si reusita.

1. Plănuieşte-ţi concediile şi vacanţele cu mult timp înainte! Concediile sunt o parte necesară din viaţa noastră, pentru a ne reveni din surmenajul zilnic de la serviciu. Dar ele sunt şi mari consumatoare de finanţe. Totuşi ai posibilitatea de a reduce costurile, dacă ele sunt plănuite din vreme. Aşa că, fă rezervări la hotel, la biletele de avion, autocar, etc. din timp, pentru a putea beneficia de reduceri substanţiale.

2. Construieşte-ţi propriul „pachet” de vacanţă! Cum? În primul rând trebuie să mergi la agenţiile de turism, de unde vei lua broşuri cu pachetele de vacanţă din oferta lor. Dacă este o agenţie care se respectă, vei găsi în broşură costurile detaliate ale pachetelor: transport, cazare, masă, etc. Sau, şi mai simplu, poţi vizita paginile de internet ale agenţiilor. Apoi caută tot pe internet fiecare cost în parte al unui pachet sau ale mai multor pachete de vacanţă: transport, cazare, etc. Poţi combina câteva pachete între ele. În acest mod, este posibil ca să te coste mai puţin chiar şi cu câteva sute de euro.

3. Încearcă să rezervi biletele de avion cu cel puţin 2 săptămâni înainte. Companiile aeriene oferă reducere pentru biletele achiziţionate din timp. Întreabă în ce zi şi la ce oră au cele mai ieftine bilete.

4. Pentru concediile din timpul verii există opţiuni cu aproximativ 50% mai ieftine decât să mergi la mare. Şi anume: „vacanţele urbane”. Deoarece toată lumea vrea la mare, hotelurile, restaurantele şi magazinele din marile oraşe ale Europei oferă reduceri substanţiale.

5. Mergi la sfârşitul sau în afara sezonului. Poţi economisi de la 10% până la 60% din preţul din perioada de vârf a sezonului.

6. Dacă vrei să mergi în vacanţe în străinătate cu maşina personală, trebuie să te interesezi de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească maşina ta. Informaţii utile poţi găsi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

7. Dacă mergi cu maşina în vacanţă în afara ţării, ţine cont de faptul că pe lângă costul carburantului trebuie să mai plăteşti şi taxele de drum din ţara sau ţările pe care le vizitezi. Această taxă variază de la o ţară la alta. De exemplu în Ungaria, Bulgaria, Austria, etc. se plăteşte o vinietă valabilă o anumită perioadă de timp. În schimb în Italia şi Franţa e o taxă care se plăteşte pentru fiecare sector de drum în parte.

8. Avantajele folosirii maşinii personale în detrimentul altor mijloace de transport sunt cel puţin 2: flexibilitatea şi independenţa. Poţi vizita ce vrei şi, cel mai important, când vrei.

9. Dar sunt şi dezavantaje: oboseala acumulată, îţi trebuie mai mult timp la dispoziţie, posibila aglomeraţie şi cel mai important, costul. Să călătoreşti cu maşina e mai scump decât să mergi cu avionul low-cost. Există şi o soluţie: ca să se încline balanţa costurilor în favoarea maşinii trebuie să mergeţi cel puţin 4 persoane.

10. Când vrei să cumperi cadouri pentru cei dragi, atunci când te afli în vacanţă, ar fi bine să-i întrebi dinainte dacă îşi doresc ceva, şi ce anume.

11. Ca să cumperi cadouri ieftine, vizitează magazinele locale, pieţele, târgurile ce sunt puţin mai departe de centrele turistice.

12. Caută cadouri ce au legătură cu zonele pe care le vizitezi.

13. Când rezervi o cameră la hotel, întreabă dacă au vreo ofertă: (mic-dejun, parcare, acces internet) care să fie inclusă în preţul cazării.

14. Încearcă să te cazezi la pensiuni. Preţurile sunt mai mici decât la hoteluri şi condiţiile sunt foarte bune.

15. De obicei pensiunile sunt disponibile oricând, dar e de preferat să îţi faci totuşi o rezervare, mai ales dacă mergi în plin sezon.

16. Poţi să îţi cumperi o legitimaţie de membru la o anumită companie ce are pensiuni în majoritatea zonelor turistice din Europa. Vei plăti mult mai puţin atunci când te cazezi la ei.

17. Atunci când călătoreşti, mâncarea e printre cele mai mari cheltuieli zilnice. Ca să economiseşti bani trebuie să faci următoarele: dacă mergi într-o zonă turistică recunoscută ca fiind „mai scumpă” încearcă să îţi aduci cât mai multă mâncare poţi. Cea mai bună mâncare e cea deshidratată. Fructele, pâinea şi apa le cumperi de la faţa locului.

18. Dacă vizitezi o zonă mai ieftină, cel mai bine este să nu iei mâncare la tine. Doar nişte vitamine şi băuturi nutriţionale. Restul mâncării îl cumperi din zona respectivă.

19. Ca să mănânci ieftin, poţi să întrebi localnicii de unde mănâncă ei. Nu întreba niciodată recepţionerul de la hotel, pentru că îţi va recomanda să mănânci la restaurante pentru turişti, care sunt, de regulă, mai scumpe.

Un comentariu:

  1. poate o vacanta gratis?de ce nu? am creat un forum ,schimb de case de vacanta ,locuinte etc

    http://staigratis.ro

    RăspundețiȘtergere